En nu zitten we in “ons huisje” in Midden-Portugal in de buurt van Tabua en word ik overvallen door……

ANGST ja echte angst!

Er kwam een gevoel naar boven van…..oh wat heb ik nu gedaan? Iedereen achterlaten, voor mijzelf kiezen….en kan ik “het” allemaal wel waarmaken? Wat ben ik toch een dromer die denkt dat als je je hart maar volgt dat het allemaal wel goed komt. Hoe stom en naïef kan ik zijn? Denk je dan nooit aan de financiële risico’s die dat met zich meebrengt? En wat doe je je kinderen en je man aan? En dat alleen maar omdat jij Zielenrust wilt??? Je hebt totaal geen zekerheid dat het gaat slagen en dat je ook echt die Zielenrust gaat vinden, toch?? En dan na 10 jaar Frankrijk weer een nieuw land dat je niet eens kent en waar je de taal niet eens van spreekt? Waanzin!

Oh ik voelde de druk zo groot worden dat ik nu echt iets moest gaan presteren om aan “anderen” te laten zien dat ik het echt kan en dat ik niet naïef was. Pff, dat kwam hard binnen, hoor.

En nee inderdaad, ik heb totaal geen zekerheid dat dit gaat slagen en toch doe ik het!!

Zoals altijd geef ik mij hier even aan over en zeg dan tegen mijn emoties: ok dit is oude pijn en die heb je geheeld dus nu focussen op jouw binnenwereld en kijk hoe jij je weer beter kunt gaan voelen. Want je weet vanuit een goed gevoel/hogere trilling kan je veel beter creëren en focussen dan vanuit een angst gevoel.

En je “weet”dat je de goede richting ingaat. En je weet dat je altijd op jouw intuïtie hebt kunnen vertrouwen. En je weet dat het leven vanuit je hart risico’s met zich meeneemt. En je weet dat het met ups and downs gaat en je weet en voelt zo diep van binnen dat Portugal jou mooie dingen gaat brengen. Je weet dat jij nu je next level in jouw leven gaat nemen. Je weet dat jij daar in Portugal samen met Colin weer een heerlijke plek gaat creëren waar mensen kunnen uitrusten, opladen en inspiratie opdoen. En je weet dat je je healingpraktijk voor vrouwen nu ECHT serieus gaat nemen en je Zielsmissie gaat leven.

Ja, ik WEET!

Een soort diep voelen…..dat ik gewoon mijn “eigen” gang mag gaan in dit leven. Ook al is dit anders dan anderen dat doen. Ha, ha ik doe dat al sinds mijn 18e. Toen durfde ik te stoppen met de havo want ik voelde; ik kan hier steeds bijlessen nemen voor 2 vakken en blijven zitten en nog eens blijven zitten maar waarom? Omdat het zo hoort? Omdat je zonder diploma niks kunt bereiken geen goede banen kunt krijgen en niet veel geld kunt verdienen? Ach ik heb dat losgelaten en “mijn eigen weg” gegaan. Van voelen, vallen en weer opstaan. En weet je iedere keer voelde ik mij daarna weer krachtiger dan daarvoor. En dat is mijn basishouding in het leven geworden:

Volg je hart, val en sta weer op. Alles sal reg kom!

En dus zit ik hier op mijn terrasje inmiddels volop te genieten van de zon op mijn huid. Zorg ik goed voor Mijzelf. Ik kook gezond, doe wandelingen, yoga, mediteer, lees inspirerende boeken, luister naar podcasts en schrijf op over hoe ik wil dat mijn leven hier in Portugal er uit gaat zien. Als WvA coach heb ik mij verdiept in de wet van aantrekkingskracht en lees daar nog steeds boeken over en ik voel dat het echt zo werkt!

Wat je aandacht geeft groeit!

Dus ik focus mij op de leuke dingen in mijn leven en uit mijn dankbaarheid naar alles wat ik heb van eigen huis, lief gezin, lieve familie en vrienden. Maar ik ben ook dankbaar voor “de reis” die ik al heb afgelegd. En ik heb ontzettende zin in de “reis” die nog gaat komen 🙂

Zonnige groetjes vanuit Portugal.