Mijn hart overschreeuwt mijn ego

Al jarenlang ben ik bezig met zelfontwikkeling en spiritualiteit wat mij uiteindelijk heeft gebracht dat ik mij een Soulcoach en Lichtwerker voel en voel dat ik Mijn Ziel een gezien en gehoord gevoel wil geven. Ik kan er gewoon niet meer om heen!

Zoals tijdens mijn zoektocht naar “ons paradijsje” in Portugal waar ik samen met Colin een rust-en inspiratie plek wil creëren en ik een healingplek voor vrouwen. Een plek waar je uit kunt rusten en waar je je gezien en gehoord voelt door anderen maar vooral door jezelf. En waar Colin en ik ook Zielenrust vinden.

Ik ga prat op mijn gevoel dus als iets goed voelt is het vaak ook goed. Maar dit keer bemoeit mijn hart/ Ziel er zich mee. Het verschil dat ik voel is wanneer ik op een plek kom; ik een heel fijn gevoel in mijn onderbuik krijg dus voor mij als prima en goed wordt gekeurd maar dat ik dan naar een andere plek ga waarvan ik denk; ik ga erheen gewoon omdat ik vergelijkingsmateriaal wil hebben voor prijsbepaling want ik vind het geen plek voor ons….voelt mijn buik zich prima maar gaat plotseling ook mijn hart jubelen.

Voor een Quinta die te netjes eruit ziet en met een zwembad…..veel te decadent voor ons…meer iets voor de rijken….. Met zoiets kan ik niet aankomen bij familie en vrienden want we zeiden toch dat we eenvoudiger en simpeler wilden gaan wonen???? Nou, dan is dit toch echt niet wat in dat plaatje past, hoor; zegt ,mijn ego.

Zo, daar ga ik dan met mijn vooropgezette ideeën …..

Want ik dacht hier in Portugal meer gelijkgestemdheid te vinden met de mensen, veelal buitenlanders die hier lekker alternatief en off grid wonen…dus veelal in yurts, caravans en zelf omgebouwde ruïnes in leuke valleitjes. En ik heb ook echt heel leuk contact met ze maar…. ik zie ook dat ze tot op hoge leeftijd nog hard moeten werken ook om het financieel allemaal voor elkaar te krijgen.

En… ik voel aan buik en hart dat ik na 10 jaar een bedrijf van de grond uit opgebouwd te hebben en de eerste jaren onder primitieve omstandigheden heb moeten wonen dat ik toe ben om niet alleen met mijn werk een next level te willen maar ook in mijn levens omstandigheden.

Mijn Ziel geeft mij dus heel duidelijk aan dat ik mij niet prettig voel bij primitief en eenvoudig….mijn hart gaat jubelen van een instapklaar huis met ook instapklare verhuurmogelijkheden , een leuke tuin met fruitbomen, palmbomen e.a. en ja….ook een zwembad!! Is dat mijn Kreeft die zich laat horen, ha, ha!

Maar oh, oh dat calvinistische stemmetje: wie voor een dubbeltje geboren is zal nooit een kwartje worden

Ik had dat echt niet van mijzelf verwacht en had er nog wat blokkades op maar vooral “oude” overtuigingen over rijken en gedachtes wat anderen ervan zullen vinden. Ik ben een Wet van Aantrekkingskracht coach en lees op dit moment boeken van Abraham Hicks en woon al meer dan een maand alleen om mijn energie level zo hoog mogelijk te houden om mij zuiver af te kunnen stemmen op een heerlijke plek/ nosso paraeiso waar Colin en ik het allebei helemaal naar onze zin hebben. Op een een plek waar onze kinderen graag naar toe komen en een plek waar onze gasten helemaal tot rust kunnen komen en zich op kunnen laden. En dat we financiële overvloed en moeiteloosheid mogen ervaren.  Waar kan dat beter dan op een plek waar wij als eigenaren ons helemaal ontspannen voelen omdat wij een aantrekkelijke plek hebben waar onze kinderen ( 20 en 22 jaar) graag willen komen met hun vrienden en waar plek is om familie en vrienden te ontvangen? Doordat wij ons gelukkig voelen kunnen wij positieve aandacht geven aan onze gasten!

En ja met de hoge temperaturen zomers is een heerlijk verkoelend zwembad voor iedereen een extra ontspanning, lijkt mij.

En ik, Matty, die haar HAVO niet eens heeft afgemaakt (lees in een eerder blog) en 10 jaar lang elk dubbeltje moest omdraaien wilt nu een huis met een zwembad, duh!!

Ik heb hier in Portugal ervaren dat het niet gaat over rijk en arm maar over elkaar de ruimte geven om te leven zoals jijzelf wilt. Los wat anderen ervan denken…doe gewoon lekker je ding! Ik besef ook omdat er hier fysieke ruimte is door de dunbevolktheid dus een ieder kan lekker op zijn/haar eigen manier bezig zijn op zijn eigen stuk grond wat vaak minimaal 1 ha is. Ja fysieke ruimte geeft dus vaak ook ruimte voor een ieders eigenheid.

Ik ben dankbaar en blij dat ik mijzelf deze tijd gegund heb om goed te kunnen voelen wat er echt bij ons past en door het afstemmen ook opensta voor mensen en ervaringen die op mijn pad komen waardoor er steeds meer synchroniciteit plaatsvindt. Zo bijzonder om mee te maken!

Ik heb zo’n zin in de volgende stap: weer een leuk plekje creëren waar een iedere zich gelijk thuisvoelt! Ik laat me leiden door mijn Ziel die zich via mijn intuïtie/hart mij begeleidt en ik ga zien waarheen dat ons leidt 🙂